Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Poem 1 Sweetest Love I do not Goe

Bihar Board 12th English Objective Questions and Answers 

Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Poem 1 Sweetest Love I do not Goe

Question 1.
John Done was born in-
(A) 1562
(B) 1672
(C) 1572
(D) 1570
Answer:
(D) 1570

Question 2.
John died in-
(A) 1641
(B) 1631
(C) 1702
(D) 1615
Answer:
(B) 1631

Question 3.
John Donne was the pioneer of new kind of lyrical and satirical verse called-
(A) Metaphorical
(B) Free verse
(C) New school verse
(D) Metaphysical
Answer:
(D) Metaphysical

Question 4.
The poet intends to go on a longer Journey than-
(A) Earth
(B) Moon
(C) Sun
(D)Athelete
Answer:
(C) Sun

Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Poem 1 Sweetest Love I do not Goe

Question 5.
Man’s power is-
(A) Strong
(B) Weak
(C) Unknown
(D) Very strong
Answer:
(B) Weak

Question 6.
Whom the poet loves so intensely that he wants to come back soon-
(A) His son
(B) His daughter
(C) Beloved
(D) Earth
Answer:
(C) Beloved

Question 7.
Who is the poet of ‘Sweetest Love, I Do Not Goe’-
(A) Joan of Arc
(B) John Donne
(C) John Keats
(D) T.S.Eliot
Answer:
(B) John Donne

Question 8.
Doune present himself in ‘Sweetest Love, I Do Not Goe’ in—
(A) the first person singular number
(B) the first person plural number
(C) the third person singular number
(D) None of these
Answer:
(A) the first person singular number

Question 9.
‘Sweetest Love, ‘I Do Not Goe’ is—
(A) a didactic poem
(B) an allegorical poem
(C) a love poem
(D) None of these
Answer:
(C) a love poem

Question 10.
Donne is well-known for his—
(A) songs and sonnets
(B) satires
(C) sermons
(D) All of these
Answer:
(D) All of these

Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Poem 1 Sweetest Love I do not Goe

Question 11.
ln the poem, ‘Sweetest Love, I Do Not Goe’ ‘dye’ stands for—
(A) to die
(B) to paint
(C) both (A) and (B)
(D) None of these
Answer:
(A) to die

Question 12.
‘Sweetest Love, I Do Not Goe’ may be compared with Shakespeare’s—
(A) ‘All the World’s Stage’
(B) ‘The Marriage of True Minds’
(C) ‘Blow Blow Thou Winter Wind’
(D) None of these
Answer:
(B) ‘The Marriage of True Minds’

Question 13.
Who has composed the poem, ‘Sweetest Love, I Do Not Goe’?
(A) John Donne
(B) Andrew Marvell
(C) George Herbert
(D) None of these
Answer:
(A) John Donne

Question 14.
John Donne was the pioneer of—
(A) Elizabethan poetry
(B) Metaphysical poetry
(C) Restoration poetry
(D) Neo-classical poetry
Answer:
(B) Metaphysical poetry

Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Poem 1 Sweetest Love I do not Goe

Question 15.
‘Sweetest Love, I Do Not Goe’ is—
(A) a sonnet
(B) an ode
(C) a lyric
(D) a ballad
Answer:
(C) a lyric

Question 16.
‘Sweetest Love, I Do Not Goe’ has been addressed to—
(A) Donne’s sistet
(B) Donne’s mother
(C) Donne’s friend
(D) Donne’s wife
Answer:
(D) Donne’s wife

Question 17.
The occasion of the poem, ‘Sweetest Love, I Do Not Goe’ is Donne’s—
(A) continental trip
(B) space tour
(C) voyage
(D) None of these
Answer:
(A) continental trip

Question 18.
John Donne has written the poem—
(A) Song of Myself
(B) An Epitaph
(C) Sweetest Love I Do Not Goe
(D) The Soilder
Answer:
(C) Sweetest Love I Do Not Goe

Question 19.
The poet in Sweetest Love I Do Not Goe is his beloved.
(A) tired of
(B) angry with
(C) sad for
(D) happy for
Answer:
(C) sad for

Question 20.
John Donne is going to ……….. leaving his wife behind.
(A) France
(B) Germany
(C) Italy
(D) England
Answer:
(B) Germany

Question 21.
John Donne thinks that is certain.
(A) death
(B) work
(C) life
(D) None of these
Answer:
(A) death

Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Poem 1 Sweetest Love I do not Goe

Question 22.
John Donne wants to go away because he is not tired of his
(A) mother
(B) father
(C) beloved
(D) sister
Answer:
(C) beloved

Question 23.
The poet (John Donne) is better than the —
(A) moon
(B) sun
(C) earth
(D) sky
Answer:
(B) sun

Question 24.
John Donne feels that a ………….. is very hopeless.
(A) animal
(B) goat
(C) bird
(D) man
Answer:
(D) man

Question 25.
………… has been described as a metaphysical poet.
(A) John Keats
(B) T.S. Eliot
(C) John Donne
(D) Walt Whitman
Answer:
(B) T.S. Eliot

Question 26.
wants to gladly accept death.
(A) Walt Whitman
(B) John Keats
(C) John Donne
(D) T.S. Eliot
Answer:
(C) John Donne

Question 27.
John Donne had seen the sun setting night.
(A) today
(B) yesterday
(C) tomorrow
(D) None of these
Answer:
(B) yesterday

Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Poem 1 Sweetest Love I do not Goe

Question 28.
The poet of ‘Sweetest Love, I Do Not Goe’
(A) Walt Whitman
(B) John Donne
(C) John Keats
(D) T.S. Eliot
Answer:
(B) John Donne

Question 29.
Whom the poet loves so intensely that he wants to come back soon ?
(A) son
(B) daughter
(C) beloved
(D) mother
Answer:
(C) beloved

Question 30.
John Donne was born in
(A) 1527
(B) 1672
(C) 1572
(D) 1570
Answer:
(C) 1572

Question 31.
Man’s power is
(A) strong
(B) weak
(C) known
(D) strong
Answer:
(B) weak

Question 32.
John Donne was the pioneer of a new kind of lyrical and satirical verse called
(A) Metaphorical
(B) New School verse
(C) Free verse
(D) Metaphysical
Answer:
(D) Metaphysical

Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Poem 1 Sweetest Love I do not Goe

Question 33.
The poet intends to go on a longer journey than
(A) sun
(B) moon
(C) earth
(D) sea
Answer:
(A) sun

Question 34.
John Donne died in
(A) 1621
(B) 1631
(C) 1602
(D) 1615
Answer:
(B) 1631

Leave a Comment

error: Content is protected !!