Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Poem 3 Now the leaves are falling fast

Bihar Board 12th English Objective Questions and Answers 

Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Poem 3 Now the leaves are falling fast

Question 1.
Who is the poet of ‘Now the Leaves Are Falling Fast’ ?
(A) John Keats
(B) W.H. Auden
(C) Rupert Brooke
(D) T.S. Eliot
Answer:
(B) W.H. Auden

Question 2.
W.H. Auden was born in ?
(A) 1917
(B) 1908
(C) 1907
(D) 1913
Answer:
(C) 1907

Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Poem 3 Now the leaves are falling fast

Question 3.
W.H. Auden died in ?
(A) 1963
(B) 1953
(C) 1973
(D) 1965
Answer:
(C) 1973

Question 4.
The prams are-
(A) Running
(B) Rolling
(C) Standing
(D) Broken
Answer:
(B) Rolling

Question 5.
Who disturb the ‘real delight’ of the ageing persons-
(A) Nurse’s flowers
(B) Starving people
(C) Whispering neighbours
(D) Cold
Answer:
(C) Whispering neighbours

Question 6.
W.H. Auden won the Pulitzer Prise in the year ?
(A) 1947
(B) 1958
(C) 1948
(D) 1946
Answer:
(C) 1948

Question 7.
What are falling fast ?
(A) Snow
(B) Flowers
(C) Leaves
(D) Ball
Answer:
(C) Leaves

Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Poem 3 Now the leaves are falling fast

Question 8.
In the second line of the poem, Now The Leaves Are Falling Fast’ ‘Nurse’ stands for—
(A) a plant
(B) a fruit
(C) a tree
(D) None of these
Answer:
(C) a tree

Question 9.
In the poem, ‘Now The Leaves Are Falling Fast’ ‘Whispering neighbours’ stand for—
(A) agents of Life Insurance
(B) agents of State Bank of India
(C) agents of Sahara India
(D) agents of death
Answer:
(D) agents of death

Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Poem 3 Now the leaves are falling fast

Question 10.
‘Trolls’ mentioned in the poem, ‘Now The Leaves are Falling Fast’ are mythological creatures.
(A) Scandinavian
(B) Indian
(C) Russian
(D) None of these
Answer:
(A) Scandinavian

Question 11.
‘Now the Leaves are Falling Fast’ is poem.
(A) a pessimistic
(B) optimistic
(C) a pessimistic-cum-optimistic
(D) None of these
Answer:
(C) a pessimistic-cum-optimistic

Question 12.
Who has composed the poem, Now The Leaves Are Falling Fast’?
(A) W.H. Auden
(B) Walter de la Mare
(C) D.H. Lawrence
(D) Rupert Brooke
Answer:
(A) W.H. Auden

Question 13.
Auden won the Pulitzer prize in—
(A) 1947
(B) 1948
(C) 1949
(D) 1950
Answer:
(B) 1948

Question 14.
For Auden poetry was—
(A) a light game
(B) an interesting game
(C) a serious game
(D) None of these

Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Poem 3 Now the leaves are falling fast

Question 15.
Auden was—
(A) a poet
(B) a verse dramatist
(C) a serious game
(D) All of these
Answer:
(D) All of these

Question 16.
‘Now The Leaves are Falling’ is
(A) a lyric
(B) an ode
(C) a sonnet
(D) an elegy
Answer:
(A) a lyric

Question 17.
‘Now The Leaves Are Falling Fast the ………….. frustration inherent in human life.
(A) reacts
(B) enacts
(C) accepts
(D) protests
Answer:
(B) enacts

Question 18.
W.H. Auden has written the poem—
(A) John Keats
(B) Walt Whitman
(C) W.H. Auden
(D) T.S. Eliot
Answer:
(C) W.H. Auden

Question 19.
The prams are —
(A) running
(B) standing
(C) lying
(D) rolling
Answer:
(D) rolling

Question 20.
The travellers are we beings, moving towards our death.
(A) human
(B) animal
(C) urbon
(D) rural
Answer:
(A) human

Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Poem 3 Now the leaves are falling fast

Question 21.
Human life is no better than —
(A) life
(B) death
(C) journey
(D) None of these
Answer:
(B) death

Question 22.
The leaves are falling —
(A) slow
(B) soon
(C) fast
(D) None of these
Answer:
(C) fast

Question 23.
Trees shed their leaves in —
(A) rain
(B) summer
(C) winter
(D) autumn
Answer:
(D) autumn

Question 24.
The ………….. has become dumb to see the leafless trees.
(A) hen
(B) sparrow
(C) nightingale
(D) peacock
Answer:
(C) nightingale

Question 25.
……………….. waterfall could bless the travellers passing through that way.
(A) Yellow
(B) White
(C) Red
(D) Grey
Answer:
(B) White

Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Poem 3 Now the leaves are falling fast

Question 26.
The falling of ………….. refer to the speedy arrival of death.
(A) leaves
(B) stones
(C) snows
(D) None of these
Answer:
(A) leaves

Question 27.
The ………….. of death are the whispering neighbour.
(A) messenger
(B) friends
(C) enemies
(D) God
Answer:
(A) messenger

Question 28.
‘Whispering neighbours, left and right’ is a line from the poem—
(A) An Epitaph
(B) Song of Myself
(C) Now the Leaves Are falling Fast
(D) Snake
Answer:
(C) Now the Leaves Are falling Fast

Question 29.
‘Nurse’s flowers will not last’ is a line written by—
(A) John keats
(B) John Donne
(C) Walt Whitman
(D) W.H. Auden
Answer:
(D) W.H. Auden

Question 30.
Who is the poet of ‘Now The Leaves Are Falling Fast ?
(A) John Keats
(B) W. H. Auden
(C) Rupert Brooke
(D) T.S. Eliot
Answer:
(B) W. H. Auden

Question 31.
The prams were……….
(A) big
(B) still
(C) rolling
(D) Lost
Answer:
(C) rolling

Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Poem 3 Now the leaves are falling fast

Question 32.
W. H. Auden was born in ?
(A) 1917
(B) 1900
(C) 1907
(D) 1910
Answer:
(C) 1907

Question 33.
W.H. Auden died in?
(A) 1968
(B) 1958
(C) 1973
(D) 1965
Answer:
(C) 1973

Question 34.
W. H. Auden won the Pulitzer prize in
(A) 1937
(B) 1958
(C) 1948
(D) 1842
Answer:
(C) 1948

Question 35.
The travellers are the persons.
(A) young
(B) old
(C) sick
(D) orphan
Answer:
(B) old

Question 36.
Travellers will be blessed with the
(A) river
(B) waterfall
(C) pond
(D) lake
Answer:
(B) waterfall

Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Poem 3 Now the leaves are falling fast

Question 37.
Diseases make human life……….
(A) miser
(B) mouser
(C) miserable
(D) wealthier
Answer:
(C) miserable

Question 38.
The leaves were fast
(A) snowing
(B) cut
(C) falling
(D) growing
Answer:
(C) falling

Leave a Comment

error: Content is protected !!