Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Poem 6 The Soldier

Bihar Board 12th English Objective Questions and Answers 

Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Poem 6 The Soldier

Question 1.
Soldier’ is written by-
(A) John Donne
(B) Walt Whitman
(C) Rupert Brooke
(D) D.H. Lawrence
Answer:
(C) Rupert Brooke

Question 2.
The Soldier’ is a-
(A) Children’s poem
(B) Romantic Poem
(C) War poem
(D) Nature Poem
Answer:
(C) War poem

Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Poem 6 The Soldier

Question 3.
Rupert Brooke was born in-
(A) 1827
(B) 1867
(C) 1887
(D) 1878
Answer:
(C) 1887

Question 4.
Rupert Brooke died in the year-
(A) 1905
(B) 1915
(C) 1925
(D) 1917
Answer:
(B) 1915

Question 5.
The word ‘English’ is used in the poem for how many times ?
(A) One
(B) Two
(C) Three
(D) Four
Answer:
(B) Two

Question 6.
The word ‘England’ is used in the poem for how many times ?
(A) Eight
(B) Six
(C) Four
(D) Five
Answer:
(C) Four

Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Poem 6 The Soldier

Question 7.
Rupert Brooke is remembered as a-
(A) Romantic poet
(B) War poet
(C) Nature poet
(D) Social poet
Answer:
(B) War poet

Question 8.
The poet expresses his indebtedness to-
(A) India
(B) America
(C) England
(D) Earth
Answer:
(C) England

Question 9.
The Soldier’ is —
(A) an ode
(B) a sonnet
(C) an epic
(D) None of these
Answer:
(B) a sonnet

Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Poem 6 The Soldier

Question 10.
‘The Soldier’ is poem.
(A) a symbolic
(B) a lyrical
(C) a patriotic
(D) None of these
Answer:
(C) a patriotic

Question 11.
‘The Soldier’ deals with—
(A) France
(B) Russia
(C) Scotland
(D) England
Answer:
(D) England

Question 12.
The term ‘concealed’ stands for ……….. in ‘The Soldier’.
(A) hidden
(B) disappeared
(C) absent
(D) None of these
Answer:
(A) hidden

Question 13.
According to ‘The Soldier’ England has given her natives . her flowers —
(A) to worship
(B) to love
(C) to offer
(D) None of these
Answer:
(B) to love

Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Poem 6 The Soldier

Question 14.
Who has composed the poem. The Soldier’?
(A) Rupert Brooke
(B) T.S. Eliot
(C) D.H. Lawrence
(D) W.H. Auden
Answer:
(A) Rupert Brooke

Question 15.
Rupert Brooke was born in –
(A) 1886
(B) 1887
(C) 1888
(D) 1889
Answer:
(B) 1887

Question 16.
Rupert Brooke was died in —
(A) 1913
(B) 1914
(C) 1915
(D) 1916
Answer:
(C) 1915

Question 17.
Rupert Brooke is remembered as a —
(A) Trench poet
(B) Georgian poet
(C) Realistic poet
(D) War poet
Answer:
(D) War poet

Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Poem 6 The Soldier

Question 18.
Brooke inspired patriotism in the ………………. phase of the First World War.
(A) early
(B) middle
(C) late
(D) None of these
Answer:
(A) early

Question 19.
Rupert Brooke has written the poem—
(A) Snake
(B) An Epitaph
(C) The Soldier
(D) Song of Myself
Answer:
(C) The Soldier

Question 20.
The Soldier is a …………. poem.
(A) muture
(B) war
(C) love
(D) happy
Answer:
(B) war

Question 21.
The images and praises of ………… run through both the stanzas.
(A) England
(B) America
(C) France
(D) India
Answer:
(A) England

Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Poem 6 The Soldier

Question 22.
The place where the soldier would be buried should be treated as the part of …………… after his death.
(A) Germany
(B) France
(C) Italy
(D) England
Answer:
(D) England

Question 23.
The speaker of the poem ‘The soldier’ is a —
(A) doctor
(B) soldier
(C) teacher
(D) trader
Answer:
(B) soldier

Question 24.
The poem …………… is a patriotic poem.
(A) Song of Myself
(B) Fire-Hymn
(C) The Soldier
(D) An Epitaph
Answer:
(C) The Soldier

Question 25.
Rupert Brooke speaks in the guise of an …………… soldier.
(A) English
(B) American
(C) French
(D) European Ans. (A)

Question 26.
The poem …………… is a sonnet.
(A) Fire-Hymn
(B) The Soldier
(C) Song of Myself
(D) Snake
Answer:
(B) The Soldier

Question 27.
The speaker is not afraid of—
(A) death
(B) life
(C) lion
(D) None of these
Answer:
(A) death

Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Poem 6 The Soldier

Question 28.
The dust stands for the ……………
(A) leader
(B) teacher
(C) farmer
(D) soldier
Answer:
(D) soldier

Question 29.
The poet in ‘Ther Soldier’ is depicting the miseries of— [2018 A, I.A.]
(A) war
(B) nature
(C) relation
(D) love
Answer:
(A) war

Question 30.
A sonnet is a poem of …………… lines. [2018A, I.A.l
(A) 16
(B) 14
(C) 18
(D) 20
Answer:
(B) 14

Question 31.
‘It I should die, think only, this my me’ is taken from—
(A) An Epitaph
(B) Fire-Hymn
(C) The Soldier
(D) Snake
Answer:
(C) The Soldier

Question 32.
‘A pulse in the eternal mind, no less’ is written by—
(A) John Keats
(B) Walter de la Mare
(C) Walt Whitman
(D) Rupert Brooke
Answer:
(D) Rupert Brooke

Question 33.
Rupert Brooke died in the year-
(A) 1915
(B) 1935
(C) 1925
(D) 1917
Answer:
(A) 1915

Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Poem 6 The Soldier

Question 34.
The soldier’s is written by-
(A) John Donne
(B) Walt Whitman
(C) Rupert Brooke
(D) D.H. Lawrence
Answer:
(C) Rupert Brooke

Question 35.
The Word ‘English’ is used in the poem for how many times ?
(A) One
(B) Two
(C) Three
(D) Four
Answer:
(B) Two

Question 36.
Rupert Brooke is remembered as a-
(A) Romantic poet
(B) Nature Poet
(C) War poet
(D) Social Poet
Answer:
(C) War poet

Question 37.
‘The Soldier’ is-
(A) Children’s poem
(B) Romantic Poem
(C) War poem
(D) Nature Poem
Answer:
(C) War poem

Question 38.
The poet expresses his indebtedness to-
(A) India
(B) America
(C) England
(D) Spain
Answer:
(C) England

Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Poem 6 The Soldier

Question 39.
Rupert Brooke was born in-
(A) 1827
(B) 1857
(C) 1887
(D) 1878
Answer:
(C) 1887

Question 40.
The world England’ is used in the poem for how many times ?
(A) One
(B) Two
(C) Three
(D) Four
Answer:
(D) Four

Leave a Comment

error: Content is protected !!