Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Chapter 4 I Have a Dream

Bihar Board 12th English Objective Questions and Answers 

Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Chapter 4 I Have a Dream

Question 1.
Martin Luther king, Jr. was assassinated on-
(A) April 4, 1968
(B) April 3,1963
(C) April 14, 1968
(D) April 4, 1965
Answer:
(A) April 4, 1968

Question 2.
When did Martin Luther king, Jr. deliver his speech ‘I have a Dream’ ?
(A) On August 23, 1953
(B) On August 28, 1963
(C) On April 28, 1963
(D) On August 18, 1962
Answer:
(B) On August 28, 1963

Question 3.
Through his speech, the author supports the struggle of the-
(A)Americans
(B) Red Indians
(C) Negroes
(D) British
Answer:
(C) Negroes

Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Chapter 4 I Have a Dream

Question 4.
What is the phrase used by the author, talking about the difficulties, pain and suffering the people face when they raise voice against injustice and discrimination ?
(A) Trials ans tributes
(B) Tearing up the tiring
(C) Trials and tribulations
(D) Languishing tribulations
Answer:
(C) Trials and tribulations

Question 5.
If America becomes a great nation, it mustn’t overlook the problems of – ,
(A) Farmers
(B) Labourers
(C) Negroes
(D) Unemployeds
Answer:
(C) Negroes

Question 6.
The pledge is to always go ahead on the path of-
(A) Hills
(B) Success
(C) Freedom
(D) Love
Answer:
(C) Freedom

Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Chapter 4 I Have a Dream

Question 7.
This pledge will be fulfilled only when the rights were given to-
(A) Humanity
(B) Workers
(C) Communists
(D) Negroes
Answer:
(D) Negroes

Question 8.
Who is the author of the prose piece, ‘I Have A Dream’ ?
(A) Martin Martini
(B) Martin Luther king
(C) Martin Luther king, Jr.
(D) H.E. Bates
Answer:
(B) Martin Luther king

Question 9.
Martin Luther king, Jr. was born in-
(A) 1919
(B) 1929
(C) 1939
(D) 1917
Answer:
(B) 1929

Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Chapter 4 I Have a Dream

Question 10.
Martin Luther King, Jr. died in-
(A) 1978
(B) 1958
(C) 1968
(D) 1948
Answer:
(C) 1968

Question 11.
What was Martin Luther King, Jr. before becoming a civil rights activist ?
(A) Businessman
(B) Baptist minister
(C) Teacher
(D) Musician
Answer:
(B) Baptist minister

Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Chapter 4 I Have a Dream

Question 12.
Martin Luther king, Jr. was influenced by which Indian leader ?
(A) Gandhiji
(B) Tilak
(C) Nehru
(D) Gokhale
Answer:
(A) Gandhiji

Question 13.
The slum area densely populated by an isolated community is marked by—
(A) safe place
(B) fallen
(C) ghetto
(D) oasis
Answer:
(C) ghetto

Question 14.
King is regarded as one of the greatest—
(A) artists
(B) scientists
(C) separatists
(D) orators
Answer:
(D) orators

Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Chapter 4 I Have a Dream

Question 15.
The author advocates—
(A) non-violent struggle
(B) violent Struggle
(C) both the ways
(D) None of these
Answer:
(A) non-violent struggle

Question 16.
Martin Luther King Jr. was born in-
(A) 1939
(B) 1929
(C) 1919
(D)1969
Answer:
(B) 1929

Question 17.
Martin Luther King Jr. was assassinated on-
(A) March 4
(B) April 4
(C) May 4
(D) December 4
Answer:
(B) April 4

Question 18.
King was assassinated in—
(A) 1968
(B) 1954
(C) 1942
(D) 1978
Answer:
(A) 1968

Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Chapter 4 I Have a Dream

Question 19.
Have a Dream’ is a speech delivered by King on—
(A) August 28, 1963
(B) June 28,1965
(C) May 28,1953
(D) April 28,1973
Answer:
(A) August 28, 1963

Question 20.
America gave the Negro people—
(A) a good cheque
(B) a bad cheque
(C) a tom cheque
(D) None of these
Answer:
(B) a bad cheque

Question 21.
By the signing of the emancipation proclamation the hopes of the Negro population—
(A) fulfilled
(B) half fulfilled
(C) remained unfulfilled
(D) None of these
Answer:
(C) remained unfulfilled

Question 22.
To overlook the Negro would he—
(A) good
(B) beneficial
(C) fatal
(D) None of these
Answer:
(C) fatal

Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Chapter 4 I Have a Dream

Question 23.
The Negroes made the pledge that they will always—
(A) march ahead
(B) march back
(C) march slowly
(D) None of these
Answer:
(A) march ahead

Question 24.
How many times King repeats that ‘we cannot be satisfied’
(A) two times
(B) three times
(C) five times
(D) six times
Answer:
(C) five times

Question 25.
The word ‘momentous’ stands for—
(A) foolishness
(B) aggressive
(C) very important
(D) unimportant
Answer:
(C) very important

Question 26.
They had dream that one day they would—
(A) divide the nation
(B) kill the white people
(C) get their rights
(D) None of these
Answer:
(C) get their rights

Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Chapter 4 I Have a Dream

Question 27.
Racial discrimination is against—
(A) capitalism
(B) power
(C) secularism
(D) human rights
Answer:
(D) human rights

Question 28.
‘I Have a Dream’ is written by —
(A) Germaine Greer
(B) Shiga Naoya
(C) Martin Luther King, Jr.
(D) H.E. Bates
Answer:
(C) Martin Luther King, Jr.

Question 29.
Martin Luther King, Jr. has written the lesson—
(A) The Artist
(B) I Have a Dream
(C) A Pinch of Snuff
(D) Bharat Is My Home
Answer:
(B) I Have a Dream

Question 30.
‘I Have a Dream’ is a part of speech delivered by —
(A) Bertrand Russell
(B) Shiga Naoya
(C) Martin Luther King, Jr.
(D) H.E. Bates
Answer:
(C) Martin Luther King, Jr.

Question 31.
Martin Luther King, Jr. belonged to —
(A) Britain
(B) France
(C) China
(D) The USA
Answer:
(D) The USA

Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Chapter 4 I Have a Dream

Question 32.
The condition of the ………….. apalling.
(A) African
(B) Negroes
(C) Indians
(D) None of these
Answer:
(B) Negroes

Question 33.
………… is sweltering with the heat of injustice and oppression.
(A) Newyork
(B) Texas
(C) Chicago
(D) Mississippi
Answer:
(D) Mississippi

Question 34.
…………. was a great orator.
(A) PearLS. Buck
(B) Shiga Naoya
(C) Martin Luther King, Jr.
(D) Germaine Greer
Answer:
(C) Martin Luther King, Jr.

Question 35.
Martin Luther King, Jr. was a —
(A) Negro
(B) German
(C) French
(D) None of these
Answer:
(A) Negro

Question 36.
Nobel Prize for Peace was given to Martin Luther King, Jr. in —
(A) 1963
(B) 1964
(C) 1965
(D) 1966
Answer:
(B) 1964

Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Chapter 4 I Have a Dream

Question 37.
Nigroes are the former …………. of America.
(A) farmers
(B) traders
(C) slaves
(D) None of these
Answer:
(C) slaves

Question 38.
…………… is a desert state of the USA.
(A) Mississippi
(B) Alabama
(C) Georgia
(D) None of these
Answer:
(A) Mississippi

Question 39.
Martin Luther King, Jr. had children.
(A) one
(B) two
(C) three
(D) four
Answer:
(D) four

Question 40.
advocates non-violent struggle;
(A) Pearl S. Buck
(B) H.E. Bates
(C) Martin Luther King, Jr.
(D) Shiga Naoya
Answer:
(C) Martin Luther King, Jr.

Question 41.
Martin Luther King, Jr. loves the white —
(A) African
(B) Asian
(C) European
(D) American
Answer:
(D) American

Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Chapter 4 I Have a Dream

Question 42.
Martin Luther King, Jr. was a —
(A) artist
(B) civil right activists
(C) scientist
(D) philosopher
Answer:
(B) civil right activists

Question 43.
Martin Luther King, Jr. delivered his speech in Washington DC on August—
(A) 25, 1963
(B) 28,1963
(C) 12,1964
(D) 28,1965
Answer:
(B) 28,1963

Question 44.
Martin Luther King, Jr. dislikes discrimination.
(A) caste
(B) sex
(C) religion
(D) racial
Answer:
(D) racial

Question 45.
‘I Have a Dream’ is a speech delivered by —
(A) Germaine Greer
(B) Shiga Naoya
(C) H.E. Bates
(D) Martin Luther King, Jr.
Answer:
(D) Martin Luther King, Jr.

Question 46.
The ‘bank of justice’ is — [2018A, I.A.]
(A) bankrupt
(B) highway
(C) staggered
(D) struggled
Answer:
(A) bankrupt

Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Chapter 4 I Have a Dream

Question 47.
……………. has given the Negro people a bad cheque which has come back marked in sufficient fund!
(A) Europe
(B) Canada
(C) America
(D) Mexico
Answer:
(C) America

Question 48.
Who is the author ofthe prose piece,’I Have A Dream ?
(A) Martin Bartini
(B) Martin Luther King
(C) Martin Luther King. Jr.
(D) Brutal Bessul
Answer:
(C) Martin Luther King. Jr.

Question 49.
The hope is the that every valley should be exalted.
(A) stream
(B) dream
(C) valley
(D) state
Answer:
(B) dream

Question 50.
In which year Martin Luther King, Jr. became the youngest person to receive the Nobel Prize ?
(A) 1971
(B) 1960
(C) 1964
(D)1968
Answer:
(C) 1964

Question 51.
It would be fatal for the natipn to overlook the serious and urgept call of the………..
(A) hour
(B) second
(C) moment
(D) minute
Answer:
(C) moment

Question 52.
Mart in.Lut her King, Jr. was assasinated on
(A) April 4,1968
(B) April, 4,1963
(C) April 14,1968
(D) April 4,1965
Answer:
(A) April 4,1968

Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Chapter 4 I Have a Dream

Question 53.
Martin Luther King, Jr. was influenced by which Indian leader ?
(A) Gandhiji
(B) Tilak
(C) Nehru
(D) Gokhale
Answer:
(A) Gandhiji

Question 54.
Who was Martin Luther, King Jr- born ?
(A) 1918
(B) 1929
(C) 1939
(D) 1917
Answer:
(B) 1929

Question 55.
What was martin Luther King, Jr. before becoming a civil right activist ?
(A) Businessman
(B) Baptist minister
(C) Preacher
(D) magician
Answer:
(B) Baptist minister

Question 56.
When did Martin Luther King. Jr. die
(A) 1948
(B) 1958
(C) 1968
(D) 1978
Answer:
(C) 1968

Question 57.
When did Martin Luther King, Jr. deliver his speech’I have a Dream’ ?
(A) On August 28,1953
(B) On August 28,1963
(C) On August 28 1963
(D) On August 18,1962
Answer:
(B) On August 28,1963

Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Chapter 4 I Have a Dream

Question 58.
If America becomes a great Nation, it mustn’t over look the problem of
(A) fanners
(B) labourers
(C) Negroes
(D) unemployed
Answer:
(C) Negroes

Question 59.
This pledge will be fulfilled only when the fights were given to
(A) fanners
(B) workers
(C) communist
(D) Negroes
Answer:
(D) Negroes

Question 60.
Through his speech, the author supports the struggle of the
(A) fanners
(B) Indians
(C) Negroes
(D) British
Answer:
(C) Negroes

Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Chapter 4 I Have a Dream

Question 61.
The pledge is to always go ahead on the path of
(A) farmers
(B) sucess
(C) freedom
(D) love
Answer:
(C) freedom

Question 62.
What is the phrase used by the author, talking about the difficulties, pain and suffering the people face when they raise voice against injustice and discrimination?
(A) trials and tributes
(B) trials and tribulations
(C) race tribulations
(D) languishing race tribulations
Answer:
(B) trials and tribulations

Leave a Comment

error: Content is protected !!