Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Poem 2 Song of Myself

Bihar Board 12th English Objective Questions and Answers 

Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Poem 2 Song of Myself

Question 1.
Who is the poet of ‘Song of Myself ?
(A) W.H. Auden
(B) John Keats
(C) Walt Whitman
(D) T.S. Eliot
Answer:
(C) Walt Whitman

Question 2.
Walt Whitman was born in-
(A) 1820
(B) 1819
(C) 1815
(D) 1820
Answer:
(B) 1819

Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Poem 2 Song of Myself

Question 3.
Walt Whitman died in-
(A) 1872
(B) 1862
(C) 1892
(D) 1870
Answer:
(C) 1892

Question 4.
What does the poet observe in summer ?
(A) sunny days
(B) Girls playing
(C) Spike of grass
(D) Yellow flowers
Answer:
(C) Spike of grass

Question 5.
Who is the speaker in this poem ?
(A) A boy
(B) A girl
(C) The poet himself
(D) An old man
Answer:
(C) The poet himself

Question 6.
The poet enjoys himself and sings for-
(A) Public
(B) Beloved
(C) Children
(D) Self
Answer:
(D) Self

Question 7.
What does the poet discard ?
(A) Mankind
(B) Nature’s beauty
(C) Beloved
(D) State
Answer:
(B) Nature’s beauty

Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Poem 2 Song of Myself

Question 8.
‘Leaves of Grass’ a collection of poetry, known.for its free rhythms is written by-
(A) W.H. Auden
(B) Walt Whitman
(C) T.S. Eliot
(D) John Keats
Answer:
(B) Walt Whitman

Question 9.
How many times the word ‘you’ has been used in ‘Song of Myself’ (‘I Celebrate Myself)?
(A) twice
(B) ones
(C) thrice
(D) None of these
Answer:
(A) twice

Question 10.
The word, ‘schools’stands for. in ‘Song of Myself (‘I Celebrate Myself).
(A) academy
(B) systems of thought
(C) teaching institutes
(D) None of these
Answer:
(B) systems of thought

Question 11.
Who has composed the poem ‘Song of Myself?
(A) Walt Whitman
(B) Tennyson
(C) Emerson
(D) None of these
Answer:
(A) Walt Whitman

Question 12.
Whitman was ………… poet.
(A) an Indian
(B) an American
(C) a British
(D) None of these
Answer:
(B) an American

Question 13.
Whitman was born in—
(A) 1817
(B) 1818
(C) 1819
(D) 1820
Answer:
(C) 1819

Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Poem 2 Song of Myself

Question 14.
Whitman died in—
(A) 1889
(B) 1890
(C) 1891
(D) 1892
Answer:
(D) 1892

Question 15.
‘Song of Myself is—
(A) a lyric
(B) an epic
(C) a sonnet
(D) None of these
Answer:
(A) a lyric

Question 16.
The opening section of’Song of Myself is entitled has—
(A) ‘Grass’
(B) ‘I Celebrated Myself
(C) ‘Animal’
(D) None of these
Answer:
(B) ‘I Celebrated Myself

Question 17.
Who is the speaker in ‘Song of Myself (‘I Celebrate Myself)?
(A) Emerson
(B) Robert Frost
(C) Walt Whitman
(D) None of these
Answer:
(C) Walt Whitman

Question 18.
According to ‘Song of Myself (‘I Celebrate Myself) the speaker is a great lover of—
(A) arts
(B) science
(C) commerce
(D) Nature
Answer:
(D) Nature

Question 19.
Walt Whitman has written the poem—
(A) An Epitaph
(B) The Soldier
(C) Song of Myself
(D) Fire-Hymn
Answer:
(C) Song of Myself

Question 20.
Walt Whitman is years old.
(A) 34
(B) 35
(C) 36
(D) 37
Answer:
(B) 35

Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Poem 2 Song of Myself

Question 21.
‘Hoping to cease not till death’ is a line from ………….. [2018A, I.A]
(A) Sweetest Love I Do Not Goe
(B) Song of Myself
(C) The Soldier
(D) Fire-Hymn
Answer:
(D) Fire-Hymn

Question 22.
’I celebrate myself and sing myself is written by –
(A) Walt Whitman
(B) W.H. Auden
(C) J. Keats
(D) W.B. Yeats
Answer:
(A) Walt Whitman

Question 23.
I in the first line of the poem ‘Song of Myself is the poet—
(A) John Keats
(B) Kamala Das
(C) John Donne
(D) Walt Whitman
Answer:
(D) Walt Whitman

Question 24.
In the Poem ‘Song of Myself the poet for himself.
(A) laughs
(B) cries
(C) sings
(D) None of these
Answer:
(C) sings

Question 25.
‘And what I assume you shall assume’ is taken from the poem—
(A) Song of Myself
(B) An Epitaph
(C) The Soldier
(D) Fire-Hymn
Answer:
(A) Song of Myself

Question 26.
‘I harbour for good or bad’ is written by —
(A) John Keats
(B) John Donne
(C) Walt Whitman
(D) D.H. Lawrence
Answer:
(C) Walt Whitman

Question 27.
Who is the poet of ‘Song of Myself ?
(A) W.H. Auden
(B) John Keats
(C) Walt Whitman
(D) T.S. Eliot
Answer:
(C) Walt Whitman

Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Poem 2 Song of Myself

Question 28.
Who is the speaker in this poem ?
(A) a boy
(B) a girl
(C) the poet himself
(D) grass
Answer:
(C) the poet himself

Question 29.
Walt Whitman was born in
(A) 1820
(B) 1819
(C) 1816
(D) 1822
Answer:
(B) 1819

Question 30.
What does the poet discard ?
(A) king
(B) nature’s beauty
(C) beloved
(D) statue
Answer:
(B) nature’s beauty

Question 31.
‘Leaves of Grass’ a collection of poetry, known for its free rhythms is written by
(A) John Keats
(B) Walt Whitman
(C) T.S. Eliot
(D) W.H. Auden
Answer:
(B) Walt Whitman

Question 32.
The poet observes in summer
(A) sunny grass
(B) bird playing
(C) spike of grass
(D) yellow flowers
Answer:
(C) spike of grass

Question 33.
The poet enjoys himself and sings for
(A) public
(B) beloved
(C) children
(D) himself
Answer:
(D) himself

Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Poem 2 Song of Myself

Question 34.
Walt Whitman died in
(A) 1872
(B) 1882
(C) 1892
(D) 1890
Answer:
(C) 1892

Leave a Comment

error: Content is protected !!