Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Poem 5 An Epitaph

Bihar Board 12th English Objective Questions and Answers 

Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Poem 5 An Epitaph

Question 1.
An Epitaph is a-
(A) Story
(B) Travalogue
(C) Essay
(D) Poetry
Answer:
(D) Poetry

Question 2.
Walter de la Mare is famous as a-
(A) War poet
(B) Children’s Poet
(C) Nature poet
(D) Romantic poet
Answer:
(B) Children’s Poet

Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Poem 5 An Epitaph

Question 3.
An Epitaph is written by-
(A) Walt Whitman
(B) Walter De La Mare
(C) T.S. Eliot
(D) D.H. Lawrence
Answer:
(B) Walter De La Mare

Question 4.
However rare, beauty-
(A) Rules
(B) Crumble
(C) Vanishes
(D) Expresses
Answer:
(C) Vanishes

Question 5.
Walter De La Mare died in-
(A) 1916
(B) 1956
(C) 1966
(D) 1976
Answer:
(B) 1956

Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Poem 5 An Epitaph

Question 6.
Queen Elizabeth II honoured him with the ‘Order of Merit’ in-
(A) 1943
(B) 1933
(C) 1953
(D) 1952
Answer:
(C) 1953

Question 7.
Walter De La Mare was born in-
(A) 1863
(B) 1883
(C) 1882
(D) 1873
Answer:
(D) 1873

Question 8.
The poet expresses his sad feeling for a-
(A) Boy
(B) Girl
(C) Baby
(D) Lady
Answer:
(D) Lady

Question 9.
‘An Epitaph’ deals with a beautiful—
(A) girl
(B) lady
(C) baby
(D) None of these
Answer:
(B) lady

Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Poem 5 An Epitaph

Question 10.
The lady mentioned in the poem, ‘An Epitaph’ belonged to—
(A) the North Country
(B) the East Country
(C) the West Country
(D) the south Country
Answer:
(C) the West Country

Question 11.
The poetic device, which is used in the poem, ‘An Epitaph’ is—
(A) metaphor
(B) simile
(C) personification
(D) ambiguity
Answer:
(D) ambiguity

Question 15.
The term ‘crumble’ used in the poem, ‘An Epitaph’ means to —
(A) die
(B) live
(C) suffer
(D) None of these
Answer:
(A) die

Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Poem 5 An Epitaph

Question 16.
The tone of the poem, ‘An Epitaph’ means to —
(A) happy
(B) melancholy
(C) romantic
(D) None of these
Answer:
(B) melancholy

Question 17.
Who has composed the poem,’An Epitaph’? [18A, I.A.]
(A) Walter de la Mare
(B) Rupert Brooke
(C) D.H. Lawrence
(D) W.H. Auden
Answer:
(A) Walter de la Mare

Question 18.
Walter de la Mare belonged to ………….. century.
(A) 19th
(B) 20th
(C) 18th
(D) None of these
Answer:
(B) 20th

Question 19.
Walter de la Mare received the ‘Order of Merit’ with Qeen Elizabeth-II in –
(a) 1951
(B) 1952
(C) 1953
(D) 1954
Answer:
(C) 1953

Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Poem 5 An Epitaph

Question 20.
Walter de la Mare was—
(A) a poet
(B) a novelist
(C) a short story-writer
(D) All of these
Answer:
(D) All of these

Question 21.
Walter de la Mare shows fresh interest in themes.
(A) old
(B) medieval
(C) love
(D) None of these
Answer:
(A) old

Question 22.
Walter de la Mare has written the poem —
(A) The Soldier
(B) Fire-Hymn
(C) Snake
(D) An Epitaph
Answer:
(D) An Epitaph

Question 23.
Walter de la Mare Knew a who is now dead.
(A) girl
(B) lady
(C) boy
(D) None of these
Answer:
(B) lady

Question 24.
The poet feels that after his death nobody will ……….. her.
(A) love
(B) forget
(C) remember
(D) hate
Answer:
(C) remember

Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Poem 5 An Epitaph

Question 25.
The poet thinks that is not everlasting.
(A) beauty
(B) cruelty
(C) ugliness
(D) love
Answer:
(A) beauty

Question 26.
The lady, who is died, lies in the —
(A) garden
(B) grave
(C) field
(D) house
Answer:
(B) grave

Question 27.
‘Light of step and heart was she’ is taken from—
(A) Fire-Hymn
(B) Snake
(C) An Epitaph
(D) The Soldier
Answer:
(C) An Epitaph

Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Poem 5 An Epitaph

Question 28.
‘And when I crumble, who will remember’ is written by—
(A) John Keats
(B) John Donne
(C) Rupert Brooke
(D) Walter de la Mare
Answer:
(D) Walter de la Mare

Question 29.
An Epitaph is written by-
(A) Walt Whitman
(B) Walter de la Mare
(C) T. S. Eliot
(D) D. H. Lawrence
Answer:
(B) Walter de la Mare

Question 30.
The poet expresses his sad feeling for a-
(A) Boy
(B) Girl
(C) Lady
(D) Bird
Answer:
(C) Lady

Question 31.
Walter de la Mare died in-
(A) 1873
(B) 1883
(C) 1882
(D) 1863
Answer:
(A) 1873

Question 32.
‘An Epitaph’ is a-
(A) Story
(B) Monologue
(C) Essay
(D) Poetry
Answer:
(D) Poetry

Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Poem 5 An Epitaph

Question 33.
Walter de la Mare is famous as a-
(A) War poet
(B) Children’s poet
(C) Nature poet
(D) Romantic poet
Answer:
(B) Children’s poet

Question 34.
Walter de la Mare die in-
(A) 1918
(B) 1856
(C) 1938
(D) 1926
Answer:
(B) 1856

Question 35.
However rare, beauty-
(A) Mules
(B) Grumble
(C) Vanishes
(D) Rides
Answer:
(C) Vanishes

Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Poem 5 An Epitaph

Question 36.
Queen Elizabeth II honoured Mare with the ‘Order of Merit’ in-
(A) 1943
(B) 1933
(C) 1952
(D) 1953
Answer:
(D) 1953

Leave a Comment

error: Content is protected !!